ХОТЕЛ ФЛОРА

Златоград, бул.България 90
030714494, 0896884087
info@hotelzlatograd.com
 http://www.hotelzlatograd.com

 

ХОТЕЛ ФЛОРА работи целогодишно и разполага с:

Самостоятелни стаи
Двойни стаи
Тройни стаи
Студия

Общо петдесет легла в това число шест допълнителни към стаите.
Всичките стаи са със самостоятелен санитарен възел, хладилник, сейф, телефон, телевизор и безжичен интернет.

Ресторантът на хотел Флора има четиридесет места и тераса с изглед към града с петнадесет места, където можете да се насладите на сутрешния средиземноморски вятър от Бяло море, а вечер да усетите уюта и хладината на Родопа планина.

За всеки вкус и изисквания се грижи персонала на ресторанта, в който може да опитате характерната родопска кухня – качамак, петатник, сарми, баница, клин и вкусната златоградска баклава, както и оригинални италиански пици.

Регионът на Златоград дава възможност да съчетаете екотуризма с културния туризъм. Четири еко-пътеки, две археологически пътеки, три вело-алеи, Ви водят по стъпките на Дельо войвода и до тракийското светилище Белите камъни, до старинни църкви и параклиси.

Разгледайте забележителностите на града и етнографският комплекс. Разходка с файтон. За любителите на риболова, на разположение е спокоината в тази си част река Варбица , в която може да ловите – шаран и кефал.

Язовира се намира на три – четири км. където може да уловите щука, бяла риба, кефал и сом, а след това нашия майстор готвач да ви я приготви по местна рецепта.

Вашата екскурзия може да се съчетае с разходка до град Ксанти (Гърция) и да се потопите в най-близкия плаж на Бяло море.
Хотела предоставя:

Паркинг за леки коли и автобуси
Румсървиз
Осигуряване на екскурзовод
Библиотеки с книги
Пералня
Гладене
Сейф на рецепцията
Интернет.

За града

В най-южната част на страната, в подножието на източните Родопи, в поречието на река Върбица е разположен град Златоград, най-древният исторически център на Смолянска област. Малък град, сгушен в най- южната част на Родопа планина, сред беломорски полъх, китна тишина и невероятно усещане за красота и спокойствие.

Това е града на Дельо хайдутин – закрилник на родопското население от насилниците османлии, обезсмъртен в песен , която пътува на позлатен диск в космическото пространство към други цивилизации.

Тук може да се потопите в историческите спомени за славния златоградчанин Дельо хайдутин, чийто паметник величествено се издига на централния площад на града, за да увековечи славните подвизи на българския герой.

Да се насладите на магическото звучение на родопска гайда и да чуете за подвизите на героя, възпети в най-хубавата българска песен, която лети в Космоса като послание за извънземни цивилизации.
Един град, където се срещат минало и настояще…


Вижте по-голяма карта